Nieuwjaarswensen

Elk jaar maakt SartoTV rond de jaarwisseling een televisieprogramma vol met mooie nieuwsjaarswensen voor de patiënten van het Sint-Andriesziekenhuis en de bewoners van het woon- en zorgcentrum Samen.

In dit programma kunnen kinderen in een aangepast decor hun nieuwjaarswensen voor de camera brengen. Op nieuwjaarsdag wordt dit programma non-stop uitgezonden op het interne televisiecircuit en op onze website. De presentatie is in handen van Lien en Andries.

Door corona (opnieuw) een andere editie in 2022

Door het coronavirus kunnen we niet oproepen om massaal af te zakken naar het woon- en zorgcentrum voor de opnames. Daarom vragen we om dit jaar zelf de smartphone in de hand te nemen en de mooie boodschappen van de kinderen op te nemen en ons door te sturen. Je kan de nieuwjaarswensen insturen tot 25 december!

Hoe doe ik dit?

1/ Je vraagt aan de mama of papa of zij het filmwerk voor hun rekening willen nemen. Zij moeten er vooral op letten dat ze de smartphone horizontaal houden en dat jij als lezer in beeld bent uiteraard. Wanneer je aan het voorlezen bent, mag mama of papa niet inzoomen of bewegen met de camera.

2/ Als mama en papa de opname gestart hebben, tel je samen af van 3 naar 1. Je leest jouw nieuwjaarsbrief of gedicht voor of brengt jouw liedje. Hou op het einde enkele seconden extra beeld over, zo kan er mooi gemonteerd worden door ons.

3/ Als het filmpje ok is, nemen jullie nog een mooie foto van de nieuwsbrief. Dit kunnen we dan gebruiken als extra beeld, want ook het kunstwerk verdient haar aandacht in dit programma.

4/ Je vraagt aan mama of papa om het filmpje, jouw naam, leeftijd en gemeente én de foto van jouw nieuwjaarsbrief via WeTransfer (www.wetransfer.com) door te sturen naar info@sarto-tv.be. Je kan jouw nieuwjaarsbrief insturen tot en met 24 december.

Wil je eens kijken hoe dat er vorig jaar uitzag? Hieronder kan je de volledige uitzending herbekijken.