Info

SartoTV ontstond eind 1980 uit de gedachte de beschikbare  videoapparatuur, toen twee videorecorders en één camera, te gebruiken voor de ontspanning van de patiënten van het pas geopende Sint-Andriesziekenhuis. Daar was een intern tv- en radionetwerk tot in elke kamer voor beschikbaar. In 2020 mag SartoTV haar 40ste verjaardag vieren!

Voluit staat Sarto voor Sint-Andriesziekenhuis Radio en Televisie Omroep. In de beginjaren was er een aparte werking voor de radio en de televisie en werd de naam dan ook toepasselijk Sarto-Radio en SartoTV. Vandaag is de radio-omroep er helaas niet meer.

Doel

SartoTV heeft als doel het verblijf van de patiënten in het Sint-Andriesziekenhuis en de bewoners van het woon- en zorgcentrum Samen in Tielt zo aangenaam mogelijk te laten verlopen door het verzorgen van tv-uitzendingen met eigen opnames.

Medewerkers

SartoTV beschikt over een 20-tal actieve medewerkers die zich volledig belangeloos inzetten en waarvan de meesten niet tot het personeel van het ziekenhuis of het woon-en zorgcentrum behoren.
Hoewel iedereen bijspringt waar nodig, heeft elk toch een specifieke taak. Deze taken variëren van cameraman over presentator tot regisseur. Op technisch vlak zijn er zowel geluid, licht- als beeldtechnici aangesloten bij de vereniging.

Tv-circuit

Via het interne tv-circuit van het ziekenhuis en het woon-en zorgcentrum kunnen heel wat opnames bekeken worden vanuit de kamer van de patiënt of bewoner. En dit via een video-on-demand-verhaal.

Regio

In de waaier van toneelverenigingen uit de streek waart SartoTV jaarlijks op bezoek is vinden we onder meer Klavertje Vier uit Markegem, De totetrekkers en Toneelvereniging Bouckhout uit Wingene, Loridanskring en Theater Binnenstebuiten uit Pittem, Theater
Dakwerken en ’t Aerseels Volkstoneel uit Tielt en De Zingende Sterren en Nut En Vermaak uit Waregem. Ook dans-, turn- en muziekopnames staan regelmatig op de planning.

Verder is SartoTV ook actief in het opnemen van publieke gebeurtenissen zoals de Roefeldag, de Tieltse Sportprijzen, een kerstconcert en tal van grote culturele evenementen uit de Tieltse regio. Enkele keren per jaar vult de vrijwilligersgroep van SartoTV dit rijtje aan met eigen producties zoals de nieuwsjaarswensen.

Zolang aan de voorwaarde wordt voldaan dat de opname kan worden vertoond in het ziekenhuis en het woon- en zorgcentrum én dat de opname binnen de technische mogelijkheden ligt, is SartoTV altijd bereid te praten met organisatoren van evenementen.